Rosso di Sovana DOC ciliegiolo - Azienda Montauto
Naam:
Rosso di Sovana DOC ciliegiolo - Azienda Montauto
Producent:
Azienda MONTAUTO
Streek:
Toscane
Categorie Wijn :
Rood
Inhoud :
0,75 liter
Prijs :
€ 9,95
Aantal :
1
2
3
4
5
6

Heerlijke wijn uit de Maremma in Zuid Toscane. Gemaakt van de met handgeplukte druivensoorten Ciliegiolo 80% en Sangiovese 20%. Wijngaard op 200m, 10km vd kust met 10 to 15 jaar oude planten.

Mooie aroma van kersen (ciliegiolo) dat zo typisch is voor deze druiven blend. Droog en frisse zuren maar met evenwichtig tanninegehalte. Mooie structuur en een lange afdronk.

Combineert prima met pasta en vleesgerechten.

Oprichter Enos heeft meer dan vijftig jaar druiven geteeld op de gronden van landgoed Montauto. Vanaf 2003 heeft zijn neef Ricardo Lepri het roer overgenomen. Zijn met vastberadenheid en passie ingeslagen weg te samen met het terroir van wijngaard leidt tot fantastische wijnen. Vooral de witte wijnen zijn van hoge kwaliteit. Ricardo noemt zich met recht dan ook de witte wijnmaker van de Maremma.
De wijngaard beslaat 200 hectare in het prachtige Montauto. Het land ligt op 200 meter boven de zeespiegel en op 15 km van de kust. Het microklimaat wordt gekenmerkt door grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht . De druiven worden voornamelijk op klei geteeld en zijn rijk aan textuur. De rode druif is het meest vertegenwoordigd met de Sangiovese en Alicante Ciliegiolo. De witte druivenrassen zijn typisch voor de streek , zoals Trebbiano , Malvasia , Vermentino , Grechetto met belangrijk aandeel van Sauvignon en Chardonnay.